Harlingen, 4-13 April
Programmaboekje
Parkeren
Contact

Stichting WFD
Waaxenserwei 2
8823 SX Lollum
Kvk: 602 002 35
NL18RABO 0300021216
info@frisiandraughts.com
site: frisiandraughts.com

Concours Toernooibase: winnaar Herman Spanjer

Harlingen, Piet Bouma, 12 april 2018
Begin januari is er een eerste on-line compositiewedstrijd partijproblematiek uitgeschreven via Toernooibase. In totaal 24 composities werden er via digitale weg ingezonden. De juryleden Arjen Timmer en Johan Krajenbrink hadden de zware taak om de composities te beoordelen.
De uitslag van de jury is enige weken geleden binnengekomen en zoals aangekondigd wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap de winnaar bekend gemaakt.
De winnende compositie is gemaakt door Herman Spanjer. Wij feliciteren hem met deze eeuwige roem (winnaar van de eerste on-line wedstrijd).

De componisten zijn inmiddels bekend gemaakt in de sectie Posities van Toernooibase. Ook is vermeld dat er zeven composities zijn gediskwalificeerd, met de reden, die de jury hiervoor heeft aangevoerd.
De komende week – want we zitten wat met tijdgebrek (vandaar ditmaal ook geen verslag van het dubbel NK dammen) – zal de volledig uitslag van de wedstrijd (met puntenwaardering) en juryrapport bekend worden gemaakt. Veel plezier met het naspelen van het probleem van Herman Spanjer (merk op dat het einde een verdiepte versie is van het eindspelmotief waarmee Jos Stokkel gisteren van Bhiem Ramdien won). Partijspel en partijproblematiek naadloos verbonden.

Wedstrijdvoorwaarden
Gemeentehuis Harlingen
Tallship Antigua