Harlingen, 4-13 April
Programmaboekje
Parkeren
Contact

Stichting WFD
Waaxenserwei 2
8823 SX Lollum
Kvk: 602 002 35
NL18RABO 0300021216
info@frisiandraughts.com
site: frisiandraughts.com

Matadoren raken op stoom in Harlingen

JItse Slump kon het niet bolwerken tegen titelverdediger Martijn van IJzendoorn

Harlingen, Piet Bouma, 5 april 2018
In de tweede ronde van het NK Dammen hebben favorieten Roel Boomstra en Alexander Baliakin zich gemeld aan het front. Beiden wisten nadat hun tegenstanders het zogenaamde kerkhof opzochten, puntgave winsten te boeken.
Nick Hoving had volgens de computerprogramma’s het onvoorzichtige 36…24-29 beter kunnen vervangen door 36…23-28. Zoals het nu ging pakte Boomstra een schijfwinst, waarbij de experts Alexander Shvartsman en Hein Meijer nog een goede verdediging met 42…11-17 verwachtten. Nick speelde evenwel 42…13-19 waarna het pleit snel was beslecht.
Bas Messemaker probeerde met een offer (33…22-18) zijn kerkhofschijf op te lossen. Baliakin was er als de kippen bij om met een tegenoffer de winst naar zich toe te trekken.

Koploper Martijn van IJzendoorn won eveneens, en hoe. Met tactische finesses, waarbij tegenstander Jitse Slump te laat tot 40-34 besloot, werd de witte stelling opgeknoopt. Martijn haalde een dam, die weliswaar weer van het bord verdween, maar in een superieure positie voor zwart resulteerde. Na 52 zetten was het pleit beslecht.

De overige partijen: Jos Stokkel – Ron Heusdens, Bhiem Ramdien – Wouter Sipma en Wouter Wolff – Wim Kalis eindigden in een puntendeling, met fraaie onderhuidse spanningen, zoals dat heet. Vooral beide Wouters zullen, gezien hun toch wel voordelige posities halverwege de partij, enigszins teleurgesteld zijn in het resultaat.
Morgen de derde ronde met nieuwe kansen. Aanvang 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur weer analyses met het duo Shvartsman en Meijer.

Wedstrijdvoorwaarden
Gemeentehuis Harlingen
Tallship Antigua