Harlingen, 4-13 April
Programmaboekje
Parkeren
Contact

Stichting WFD
Waaxenserwei 2
8823 SX Lollum
Kvk: 602 002 35
NL18RABO 0300021216
info@frisiandraughts.com
site: frisiandraughts.com

Wereldkampioen Shvartsman commentator!

Harlingen, Piet Bouma, 17 maart 2018
De KNDB-leden, die deze week Het Damspel op de deurmat vonden, hebben de primeur al gelezen. De organiserende Stichting WFD heeft de huidige Russische wereldkampioen Alexander Shvartsman gecontracteerd om tijdens het dubbel NK Dammen in Harlingen (4 t/m 13 april) analytisch commentaar te geven op de partijen.

Een opmerkelijke situatie omdat later dit jaar de WK-match Shvartsman – Boomstra is gepland. Ongetwijfeld zal de huidige wereldkampioen met argusogen de partijen van Roel Boomstra, zijn uitdager en favoriet voor de Nederlandse titel, volgen.

Shvartsman zal daarnaast ook een simultaan in het Frysk! (vijf tegen vijf Fries Dammen) geven.
Onduidelijk is of hij ook deelnemer is aan het Open NK Fries Dammen dat vrijwel gelijktijdig (9 t/m 13 april) met het NK Internationaal dammen wordt gespeeld. Het NK Fries Dammen is een kwalificatietoernooi voor het WK Fries Dammen dat in augustus in Leeuwarden wordt gespeeld.
Shvartsman is hiervoor nog niet geplaatst in tegenstelling tot bijvoorbeeld zijn grote Russische tegenstrever Alexander Georgiev en Afrikaans topdammer Jean-Marc Ndjofang.

Foto: Wereldkampioen Alexander Shvartsman, analist bij het dubbel NK Dammen.
Fotograaf: archief KNDB 2011.

Piet Bouma, 17 maart 2018

Wedstrijdvoorwaarden
Gemeentehuis Harlingen
Tallship Antigua